AZ-Neu

Die Informationsplattform für ArbeiterInnen, Angestellte, KMUs, EPUs und PensionistInnen

Nem kell saját jogrendszer a befektetők számára - az EU-ban és az USA-ban vannak elegendő törvények.

Kínálunk itt egy cikket Lori Wallachtól. Ő egy ügyvéd, amelynek középpontjában a kereskedelmi jog és ő a nagy amerikai fogyasztói érdekvédelmi csoportnak „Public Citizen” dolgozik. Ez a cikk tőle egy pillantást ad a két évtized amerikai kereskedelmi politikara és arra a következtetésre jutott: hogy az adófizetők, és a munkásoknak az Egyesült Államokban rossz két évtized volt.

többé ->

Mit is jelent az, hogy egy ország adóparadicsom? Az adóparadicsomok többfajták is lehetnek. Leggyakrabban az emberek offshore, vagyis külföldön létesített cégeik számára keresnek adóparadicsomokat. Ezekben az országokban általában minimális a társasági adó. A tulajdonos nem feltétlenül szándékozik a kiválasztott külföldi országban élni (sőt, az esetek jelentős részében nem), pusztán cégét alapítja a kedvező adózási feltételek miatt külföldön.

Léteznek személyi jövedelemadó szempontjából adóparadicsomok, ezekben tipikusan minimális vagy nulla a személyi jövedelemadó kulcsa. Abban az esetben azonban, ha valaki ezen államok valamelyikében kíván adózni, akkor az esetek nagy részében le kell telepednie az adott országban, és az év felét ott tölteni.

Adóparadicsomok és Országok listája

többé ->